The Royal Ten viert jubileumeditie met nieuw parcours

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Sebastiaan Nederhoed)

Op zondag 4 juni organiseert wegatletiekvereniging The Hague RoadRunners voor de 25ste keer het gezelligste hardloopevenement van Den Haag: The Royal Ten. Dit rasechte familie-evenement is na een virtuele en een lightversie, weer terug van weggeweest.

De startlocatie is verplaatst naar de Koningin Marialaan en er zal dit jaar voor het eerst ook plek zijn voor para-atletieksporters. Tijdens het onderdeel Frame Running kunnen kinderen tot en met 12 jaar het tegen elkaar opnemen in een parcours van 1,1 kilometer. Frame Running is er voor sporters met een lichamelijke beperking die zich voortbewegen doormiddel van een running frame (een driewielig loopframe zonder pedalen met een borststeun en stuur).

The Royal Ten is dit jaar een samenwerking aangegaan met ROC Mondriaan Horeca en Facilitaire Dienstverlening, aan de Koningin Marialaan 9. Op zondag 4 juni zal de organisatie van verschillende faciliteiten in het gebouw gebruik maken. Met het verplaatsen van de startlocatie (voorheen Prinses Beatrixlaan), hebben ook alle andere afstanden een nieuw parcours gekregen. De Theresiastraat is nog steeds de grootste speler op het parcours van de Kidsrun (1,5 kilometer). Het parcours van de 5 kilometerwedstrijd beslaat een groot deel van het Haagse Bos. En de 10 kilometerwedstrijd vertrekt vanaf de Koningin Marialaan via de Bezuidenhoutseweg naar de wijk Marlot en duikt op de terugweg voor de deur van Paleis Huis ten Bosch het Haagse Bos in. 

Wil je meedoen met één van de onderdelen van The Royal Ten? Schrijf je dan nu in via de website. Hier vind je ook meer informatie over deelname, routes en kosten.