Twee slachtoffers bij brand in woning Langnekstraat

112-nieuws
Twee slachtoffers bij brand in woning Langnekstraat
Twee slachtoffers bij brand in woning Langnekstraat (Foto: Regio15)

Bij een brand in een woning aan de Langnekstraat hebben twee mensen ernstige brandwonden opgelopen.

De eigenlijke brand was waarschijnlijk kort en heftig geweest, maar was alweer uit bij aankomst van de eerste brandweer eenheden.

Om de twee slachtoffers te helpen werden drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd. Toen de heli eenmaal op de Soestdijksekade geland was, werden de arts en de verpleegkundige met een politie auto naar het incident gebracht.

Eén van de twee is zelfstandig lopend met forse brandwonden aan de handen naar de ambulance gelopen. Het tweede slachtoffer heeft brandwonden over een groot deel van het lichaam opgelopen, en is er dus aanzienlijk ernstiger aan toe.

Om hem/haar zo snel en voorzichtig mogelijk naar het ziekenhuis te vervoeren zijn ook meerdere politie motoren ter plaatse gekomen. Zij zullen de weg vrijmaken voor de ambulance om zo een spoedtransport mogelijk te maken.

Update 15:30: beide slachtoffers zijn met spoed naar het brandwondencentrum in Rotterdam vervoerd. De arts van het MMT is in de ambulance mee gereden.

Volgens onbevestigde geruchten zou een pan met vet in brand geraakt zijn, waarna de bewoners dat hebben proberen te blussen met water. Dat heeft meestal juist een felle steekvlam tot gevolg.