Afbeelding
Foto: Henriette Guest

Wijkagenda voor Bezuidenhout-West gepresenteerd

Algemeen

Samen met inwoners, ondernemers en wijkorganisaties is de wijkagenda voor Bezuidenhout-West gepresenteerd. Hierin staan de belangrijkste opgaven voor de komende vier jaar beschreven. Dit zijn onder andere het creëren van een veilige en schone wijk, met gelijke kansen voor kinderen en het vergroten van de kracht en het succes van het wijkcentrum.

Bezuidenhout-West is een kleine kinderrijke wijk met ongeveer 4500 inwoners. Zij omschrijven hun omgeving als rustig, waar allerlei mensen gezellig door elkaar wonen. Men is trots op het karakter van de wijk en wil dit graag zo houden. Tijdens bewonersbijeenkomsten kwam ook naar boven dat huizen verouderd zijn en sociale voorzieningen in de wijk niet voor iedereen goed vindbaar. Ook het realiseren van voldoende activiteiten voor de jeugd in de wijk is een aandachtspunt.

Wethouder Haagse Hout, Saskia Bruines: “Mooi dat de tweede wijkagenda binnen het stadsdeel nu gereed is. Ik ben blij om te zien dat de betrokkenheid onder de bewoners en wijkorganisaties zo groot is. Dat is ontzettend belangrijk, want juist zij weten wat nodig is. De aandachtspunten zijn geprioriteerd en omgezet in actieplannen voor de komende vier jaar.”

Een ander aandachtspunt is het veilig en schoon maken van de wijk, door gezamenlijke opruimacties, maar ook het realiseren van meer groen is een belangrijke opgave. Door de samenwerking met de school te verbeteren, voorleesmiddagen te organiseren en aandacht te blijven vragen voor een permanente school in de wijk wordt er gewerkt aan gelijke toekomstkansen voor de kinderen.

Lees ook

Afbeelding
Wijkagenda voor Bezuidenhout-West gepresenteerd Algemeen 16 mrt., 08:15
Afbeelding
Politie vindt tas met 100.000 euro op Dignaland Algemeen 10 mrt., 15:07
Afbeelding
Feestelijke instrating Gulden Klinker De Landen Algemeen 9 mrt., 08:32
Afbeelding
Gemeente draagt bij aan ontwikkeling woningen Koningin Julianaplein Algemeen 27 feb., 10:00
Afbeelding
Grote integrale handhavingsactie in Mariahoeve en Bezuidenhout Algemeen 17 feb., 15:00
Afbeelding
Gemeente en Stichting Kompassie lanceren Mentale Agenda Algemeen 3 feb., 12:27
Het Haagse Hout van deze week