Afbeelding
Foto: Henriette Guest

Tong Tong Fair wil in 2023 weer terug naar mei

Algemeen

Afgelopen weekend werd de 62e editie van de Tong Tong Fair afgesloten, die een week lang met een archipel aan tenten op het Malieveld stond.

De organisatie blikt tevreden terug, maar spreekt uit het evenement graag volgend jaar weer traditiegetrouw in mei, voor de zomer te willen organiseren, in plaats van in september.

Siem Boon, directeur van de Tong Tong Fair, vertelt: “We vonden het enorm fijn om na twee afgelaste edities weer ons Indische feest te kunnen vieren met de Tong Tong Fair. We merkten dat er een hoop animo was, met veel aanloop van jonge generaties, maar aangezien deze editie voor het eerst in september plaatsvond, bracht dit wat extra uitdagingen met zich mee.”

Boon vervolgt: “Enerzijds omdat het zowel voor ons, als voor de standhouders, erg moeilijk is om in deze periode tijdelijk personeel te vinden. Anderzijds omdat het een 60 jaar durende traditie is om elkaar aan het begin van de zomer te zien, in plaats van aan het einde. Iedereen is hieraan gewend en op ingesteld. We zien de Tong Tong Fair dan ook graag weer terug op de vertrouwde plek op de Haagse evenementenkalender in mei 2023.”

Dit jaar trok de Tong Tong Fair, ondanks de gereduceerde capaciteit, alsnog 70.000 bezoekers.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week