Vier de Vrijheid op 5 en 8 mei in Het Haagse Hout

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

Rond donderdag 5 mei worden in het kader van Bevrijdingsdag verschillende activiteiten georganiseerd in het stadsdeel Haagse Hout .

Podium NOORD, PitZtop en De Estafette organiseren samen met Stichting 3 maart ‘45 op 5 mei de ‘Talkshow Vrijheid in Verbondenheid’. Op het programma staan de voorstelling Clown van Aleppo van Amro Kasr en de talkshow ‘Vrijheid in Verbondenheid’. 

In de talkshow gaat Emmylou Aben van PitZtop in gesprek met drie verschillende bewoners van Haagse Hout: een overlevende van de bombardementen in Bezuidenhout, een bewoner uit SoZa (Yhshom Azeze) en iemand die zelf geen oorlog heeft meegemaakt (Frank Kuijpers, Stichting 3 maart ’45).

Tijdens de talkshow komen vragen aan de orde zoals wat betekent vrijheid voor individuen met verschillende intersecties en het belang van een community voor hen en ons allen? Kan het verlangen naar vrijheid ons verbinden? De avond wordt muzikaal omlijst door Sofia Samarskaya en bewonersinitiatief De Estafette verzorgt heerlijke hapjes.

De voorstelling start om 20.00 uur, de talkshow om 21.00 uur. Kijk voor meer informatie en voor kaartjes op de website van Podium NOORD.

Nog tot en met zondag 10 mei vinden de Haagse Vrijheidsweken plaats. In het kader hiervan is er op zondag 8 mei een wandeling naar meerdere locaties in het Haagse Bos en de wijk Bezuidenhout, waar zich ten tijde van het bombardement bijzondere gebeurtenissen hebben afgespeeld. De start is om 11.00 uur bij het Juliana van Stolbergmonument, op de hoek van de Juliana van Stolberglaan en de Koningin Marialaan. De wandeling duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende activiteiten tijdens de Haagse Vrijheidsweken.