Waardse kunstenaars exposeren in Hensbroeker kerk

Cultuur
Werk van Han Beudeker.
Werk van Han Beudeker. (Foto: Aangeleverd)

HENSBROEK - Tijdens de pinksterdagen - zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei - is het Hensbroeker kerkje open voor een tentoonstelling van de kunstenaars Pieter Zwaanenburg uit Heerhugowaard met bronzen beelden, Elly de Witte uit Schoorl met haar bronzen beelden, keramiek en schilderijen en Han Beudeker uit Heerhugowaard met zijn schilderijen en aquarellen. Deze jubileumexpositie staat in het teken van ‘De verbeelding verbeeld’.

Na het beëindigen van zijn loopbaan heeft Pieter Zwaanenburg verschillende opleidingen gevolgd in de kunstvorm ‘cire perdue’, ofwel de verloren wasmethode. Het totale proces van het maken van een beeld met boetseerwas tot en met het eindresultaat van een bronzen beeld is zeer boeiend en altijd vol verassingen. Dat geeft inspiratie voor nieuw werk, dat gevonden wordt in de eigen omgeving, literatuur, mythologie en de vrije natuur.

Voor Elly de Witte geldt dat zij naast haar lessen in schilderen en keramiek cursussen heeft gevolgd in het maken van beelden in brons. De verloren was methode en het maken van mallen. Het hele proces lijdt voor haar tot het ontstaan van haar bronzen beelden. Het uitbeelden van een idee zowel in brons, keramiek en schilderijen vormen elke keer weer een uitdaging.

Han Beudeker was als fotograaf gefascineerd door het lijnenspel en de wisselingen tussen donker en licht. Hij heeft persprijzen gewonnen met model en landschap. Nu als schilder, zowel in olieverf als aquarel, leert hij de verschillende kleuren af te tasten. Zijn interesses gaan vooral uit naar het landschap met al zijn kleurschakeringen, die (sur)realistisch worden vorm gegeven. Daarnaast hebben model en portret zijn grote belangstelling.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze expositie te bezoeken. Alle drie de dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk ook eens op www.hensbroekerkerk.nl.