Houtwijk redt het net niet tegen DUNO

Sport
De slotfase van de wedstrijd was spannend.
De slotfase van de wedstrijd was spannend. (Foto: Peter Grootscholten)

SV Houtwijk ontmoette zaterdag 11 mei het team van DUNO, waarbij de Houtwijkers een 1-2 nederlaag moesten incasseren.

De openingsfase van de wedstrijd zag een gevaarlijke kans voor de spits van DUNO, echter goed gepareerd door Houtwijk-keeper Ruthson Everitz. Een vroege aanval van DUNO resulteerde in een doelpunt, nadat een Houtwijk-verdediging werd gepasseerd door een effectieve actie van de linksbuiten van DUNO, gevolgd door een benutte voorzet door Sunny Boisseau, wat de score op 1-0 bracht. De afwezigheid van een sleutelspeler op het middenveld van Houtwijk door schorsing, zoals opgemerkt door trainer Jan Kloor, was merkbaar.

Attractief

Voor rust slaagde Houtwijk er niet in om een dominante positie in te nemen, terwijl DUNO’s doelverdediger, Mark Jacobs, weinig werk te verrichten had in deze Haagse derby.

In de tweede helft werd binnen de eerste minuut DUNO-speler Kelvin Bakker uitgesloten met een rode kaart door scheidsrechter Stephan van Seters, na een overtreding op een Houtwijk-speler. Dit bood Houtwijk een kans om terug te komen in de wedstrijd. Het spel van Houtwijk werd na rust meer attractief voor het publiek, wat resulteerde in een verbeterde prestatie, hoewel ze op dat moment op een promotie/degradatie plaats stonden, wat vraagt om meer agressie, passie en veerkracht.

Doelpunt

De slotfase van de wedstrijd was spannend, met Houtwijk op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel Houtwijk enkele goede kansen creëerde, slaagde DUNO erin om nog een doelpunt te maken, waardoor de eindstand op 1-2 kwam. Ondanks de inspanningen van Houtwijk, resulteerde het niet in een volledige comeback.

De volgende wedstrijd van SV Houtwijk vindt plaats op zaterdag 18 mei tegen Zuid-West Den Haag, met als aanvangstijd 14:30 uur.