Stichting Haagse Levensboeken zoekt nieuwe schrijvers en vertellers

Stichting Haagse Levensboeken is een organisatie die zich inzet voor het vastleggen van levensverhalen van ouderen. De stichting is op zoek naar nieuwe schrijvers én vertellers.

Ieder mens is uniek, elk leven heeft betekenis en ieder verhaal is een boek waard. Bij het opschrijven van het levensverhaal helpt de schrijver om herinneringen op te halen. Voorwaarde is wel dat de geïnterviewde het leuk vindt om over zijn of haar leven te vertellen. Niet alleen het boek als eindresultaat is waardevol, de gesprekken zorgen er ook voor dat de rode draad in het leven goed zichtbaar wordt. Door middel van persoonlijke interviews en gesprekken met deelnemende ouderen, leggen de schrijvers de verhalen vast in boekvorm. Schrijvers hoeven daar geen ervaring mee te hebben, ze worden getraind en begeleid door ervaren professionals binnen de stichting. 

De Stichting is een vrijwilligersorganisatie en de schrijvers schrijven het boek kosteloos. Het uitgeven van het boek gebeurt in principe op kosten van de verteller. De kosten per boek zijn gemiddeld zo'n vijftien euro.
Meer informatie is te vinden op https://www.haagselevensboeken.nl. Aanmelden als schrijver of verteller kan ook via deze website.

Voor meer informatie kan men ook telefonisch contact opnemen met Annemiek van Moorst, tel. 06-45602346