Landelijke finale voor turnsters in Sportcampus Zuiderpark

Zo'n 200 turnsters uit de hoogste landelijke divisies van het meisjes en damesturnen strijden op zaterdag 20 en zondag 21 april in de Sportcampus om de medailles in de landelijke turnfinale.  

De organisatie van dit turnweekend is in handen van Bosan Turnacademie en de KNGU/Dutch Gymnastics deze landelijke finale voor turnsters uit de hoogste landelijke divisies van het meisjes- en dames turnen. Omdat de finale plaatsvindt in Sportcampus Zuiderpark, is het evenement een mooie gelegenheid voor de inwoners van Den Haag om Nederlandse topturnster in actie te zien. 

Twee dagen

In het weekend vinden op zaterdag individuele wedstrijden voor de meerkamp plaats en op zondagmiddag wordt er gestreden om een podiumplek van een van de toestelfinales. Bij damesturnen gaat het om de onderdelen brug, balk, sprong en vloer.

Vierde jaar

Dit is het vierde jaar op rij dat de Bosan Turnacademie met de inzet van veel vrijwilligers een landelijke wedstrijd organiseert. Op zaterdag wordt van 9.00 uur 's ochtends tot circa 20.00 uur geturnd. Op zondag starten de finales om 13.00 uur. Het einde is om circa 17.00 uur. De Sportcampus is het trainingscentrum voor turntalenten in Den Haag en omgeving.