Stop op hotels in Scheveningen

Wie een nieuw hotel wil openen in Scheveningen, moet aan acht voorwaarden in het huidige hotelbeleid voldoen. Met dit voorstel wil het college van B en W een stop zetten op de vestiging van hotels in Scheveningen. De Haagse Stadspartij is blij met het voorstel. "Er is een limiet aan het aantal hotels in een dorp."

In 2022 koos de raad voor het beperken van het aantal hotels in Scheveningen. In de raadsvergadering  van 14 maart jongstleden is het door het college uitgewerkte voorstel met algemene stemmen aangenomen. In het voorstel van het college is er niet gekozen voor een definitieve stop op hotels, maar is er een koppeling gemaakt met de 8 voorwaarden die er in het huidige hotelbeleid zijn afgesproken. 

“Het goed om te zien dat het college serieus uitvoering heeft gegeven aan de motie”, zegt HSP-fractievertegenwoordiger Tim de Boer. Het voorstel houdt de deur naar nieuwe hotels toch nog open. “Het blijft raar dat in potentie alle panden in Scheveningen Dorp kunnen worden veranderd in hotels, terwijl iedereen op zijn klompen kan aanvoelen dat er een limiet aan hoeveel hotels je in een dorp kan toevoegen."
Toch is de partij blij met het voorstel: “Eindelijk is er geluisterd naar bewoners en is het belang van de bewoners eens voor het economische belang gesteld."

Waakzaam

De Haagse Stadspartij blijft naar eigen zeggen echter waakzaam als het gaat om de komst van nieuwe hotels op Scheveningen. "Als bewoners zich zorgen maken over bepaalde plannen of vragen hebben kunnen ze altijd contact met ons opnemen."