Gemeente Den Haag vorig jaar vaak in de fout met parkeerboetes

Bij de gemeente Den Haag kwamen vorig jaar ruim 50.000 bezwaren tegen een parkeerboete binnen, iets minder dan de helft (43%) haalde zijn gelijk. Den Haag is niet de enige gemeente die vaak de fout in gaat, blijkt uit een rondvraag van het televisieprogramma Kassa. Ook in Rotterdam en Amsterdam regende het bezwaren.

Het afgelopen jaar regende het bezwaren in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het merendeel van de mensen die bezwaar maakten, werd in het gelijk gesteld en kreeg de zogenoemde naheffingsaanslag parkeerbelasting van maximaal 76,70 euro terug.
De gemeente Amsterdam ontving vorig jaar ruim 95.000 bezwaren; bijna twee op de drie mensen (64 procent) die bezwaar maakten tegen hun parkeerboete werd in het gelijk gesteld. Rotterdam spant de kroon met ruim 100.000 bezwaren, waarvan maar liefst 75 procent gegrond bleek te zijn. Den Haag bekleedt de derde plek met ruim 50.000 bezwaren, waarvan iets minder dan de helft (43%) haalde zijn gelijk.
Volgens Kassa worden er veel fouten gemaakt door scanauto's die namens de gemeente controleren of iemand geen of te weinig parkeergeld heeft betaald. Zo kregen automobilisten bijvoorbeeld onterecht een parkeerbon, terwijl ze helemaal niet geparkeerd stonden, maar aan het laden en lossen waren. Of er viel een boete op de mat, terwijl de ontvanger in het bezit was van een geldige parkeervergunning. Ook kwam het voor dat de parkeerautomaten buiten gebruik waren.