Meester Hans wordt door reporter Peter Bouman in het zonnetje gezet. Zijn vrouw Kitty zit naast hem op het podium. Links geluidsman Tom.
Meester Hans wordt door reporter Peter Bouman in het zonnetje gezet. Zijn vrouw Kitty zit naast hem op het podium. Links geluidsman Tom. (Foto: aangeleverd)

Jozefschool neemt afscheid van meester Hans

MEDEMBLIK - Meester Hans Rob nam donderdag 11 juli afscheid van de Jozefschool in Medemblik. Hij gaat na 42 jaar lesgeven verdiend met pensioen.

Vanwege het slechte weer werd hij opgehaald met de camper, om met een glaasje champagne meteen in een relaxte sfeer te komen. De kinderen verzamelde zich allemaal in de aula en 'zijn' groep 6 stond naast de rode loper klaar met versierde bogen. Daar stond reporter Peter Bouman (met een kaart van tante Mies) klaar om met Hans In de hoofdrol te spelen, samen met collega Tom als geluidsman. Langs meester Hans-attributen namen ze zijn loopbaan op de Jozefschool door. Meester Hans was namelijk een meester die hield van de dingen die het naar schoolgaan voor kinderen extra leuk maakt. Zoals zang, toneel, gitaar spelen, poppenkast spelen, handvaardigheid en gym. Als laatste attribuut kwamen de reporter en geluidsman bij de grote poppenkast waar als verrassing verhalenverteller Peter Besseling achter zat. Hij verzorgde later op de dag voor alle groepen een optreden.

De kinderen zongen het lied Meester Hans kunstenaar en hij kreeg een mooie, grote schildersezel, met daarop een Mondriaan kunstwerk waarin dertien tekeningen verwerkt waren. Alle leerlingen hadden meester Hans getekend en van elke klas was er eentje gekozen.

Het werd een prachtige dag met 's middags een vossenjacht in de wijk, die helemaal in het teken van meester Hans kunstenaar stond, met onder meer zangers, toneelspelers, poppenkastspelers, gitaarspelers en voorlezers. Bij de afsluiting met het traditionele Jozefschool-podiumbal zat meester Hans natuurlijk op de stoel. Groep 1/2 B won dit jaar de bokaal.

Iedereen wenste meester Hans een fijn pensioen toe!