Ruime nederlaad Egmondia.
Ruime nederlaad Egmondia. (Foto: pexels.com)

Ruime nederlaag Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in de wedstrijd tegen Saenden, ondanks een voorsprong, geen moment aanspraak mogen maken op een goed resultaat. Vanaf het begin had de thuisclub de regie in handen en was de bedoeling van Saenden duidelijk. De verdediging van de Egmonders onder druk zetten en proberen met snelle combinaties de openingstreffer te scoren. Echter verder dan een paar afstandsschoten kwamen de gastheren niet. En deze doelpogingen werden bekwaam gekeerd door doelman Steven Bakker.

Totaal tegen de verhouding in kwam Egmondia op voorsprong. Het was de eerste serieuze aanval van de blauwwitten die meteen resultaat opleverde. Na een goed opgezette aanval schoot Marc Min hard op doel, maar zijn inzet werd nog gekeerd. Toen via enkele spelers het leer daarna voor de voeten van Justin Recourt belandde was het prijs 0-1. Even mocht de ploeg van Jos Mouwes hopen dat het door deze meevaller wat beter in de wedstrijd zou kunnen komen. Binnen 20 minuten na de rust was de wedstrijd beslist. Eerst belandde in de 10de minuut een voorzet van rechts via Tom Blaauboer in het doel 2-1. Vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld toen een goed voorzet van rechts hard werd binnen gekopt 3-1. Toen enkele minuten later de bal wel heel snel op de penaltystip werd gelegd was het helemaal gedaan 4-1. Trainer Jos Mouwes wisselde zijn laatste reserves om die ook speelminuten te gunnen. Invaller en routinier Tim Zwanenburg werd na 2 minuten spelen, na een natrappende beweging al met rood weer naar de kant gestuurd. En invaller keeper Josua was kansloos op een keiharde pegel in de kruising 5-1.Het slotakkoord was echter voor Egmondia toen Jip van der Himst 3 minuten voor tijd het mooiste doelpunt van de middag maakte. Net over de middenlijn zag hij de keeper van Saenden te ver voor zijn doel staan en met een magistrale Lob verraste hij vriend en vijand en bracht hij de stand op 5-2. Een terechte uitslag als men de verhoudingen op het veld in ogenschouw nam. Egmondia bracht deze middag veel te kort om er een echte wedstrijd van te maken. Het is te hopen voor de "derpers" dat ze zaterdagavond in de derby tegen Bergen beter bij de les zijn.