Afbeelding
Foto: Nico Mos

Voorbeschouwing VUC tegen medekoploper Nieuwkoop

Sport

Voetbalvereniging VUC degradeerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse. Dat willen zowel trainer Rob de Lange, als de spelersgroep graag binnen één seizoen rechtzetten. Jeffrey van Roon(27) en nieuwkomer Gino van de Water (24), blikken alvast vooruit de het zes-puntenduel tegen medekoploper Nieuwkoop aanstaande zaterdag. “We willen maar één ding, dat is kampioen worden”, laten de heren weten.

Jeffrey van Roon spreekt het maar meteen uit: “Wij willen binnen één seizoen weer terugkeren naar de eerste klasse. Ik denk wat we met het team dat we nu hebben, die ambitie ook moeten uitspreken. We zijn in alle linies breder en sterker geworden en iedereen is nu ook fit, dat scheelt enorm.” Gino kijkt nog even terug op de bekerduels en de eerste competitiewedstrijden: “We hebben een prima start gehad met de bekerwedstrijden. We versloegen onder meer twee verenigingen uit de eerste klasse, waarvan eentje mijn oude club Velo was. Maar ook de eerste twee competitiewedstrijden zijn we goed begonnen. Thuis tegen Kagia hebben we met 2-0 gewonnen en de derby tegen SVC’08 wonnen we met 4-1.” Wat dat betreft staat het team er dus prima voor de komende week.

Nieuwkoop

VUC heeft dus inmiddels twee wedstrijden gewonnen, maar Nieuwkoop ook. Gino: “Ik zag dat ze van HVV en van RCL beiden met 2-1 hebben gewonnen. HVV zat - net als wij - ook in de eerste klasse, dus dat Nieuwkoop wint van een degradant uit de eerste klasse zegt toch wel wat. Maar als wij geduldig blijven met een hoog baltempo, krijgen clubs het heel moeilijk moeilijk tegen ons.” Hij kijkt dan ook redelijk positief naar de aankomende wedstrijd. “Gelukkig is iedereen fit, maar ik ben zelf geschorst, omdat twee gele kaarten kreeg in de wedstrijd tegen CSW, dus kan de trainer niet het sterkste team in het veld brengen.” Ook Jeffrey is optimistisch maar niet overmoedig: “In de thuiswedstrijd moeten wij direct laten zien dat er hier niets te halen valt. Zeker met onze ambitie in het achterhoofd. Dan maakt het echt niet uit wie de tegenstander is. Die instelling hebben we ook als team.”

VUC

Gino van de Water is nieuw bij VUC: “Ik ben een verdedigende middenvelder, maar kan ook in de achterste linie uit de voeten. Vorig seizoen heb ik een jaartje bij Velo gespeeld en daarvoor heb ik bij Quick gevoetbald onder trainer Paul van der Zwaan. We hadden bij Velo een heel goed seizoen, maar veel spelers vertrokken daarna. Mijn maatje Roderick Meinema ging naar VUC en haalde mij over om mee te gaan. Daar heb ik zeker geen spijt van, integendeel, heb het hier enorm naar mijn zin. We hebben een leuk team, iedereen loopt in het veld een stapje harder voor elkaar en ook na de wedstrijd is het erg gezellig.” Linksback Jeffrey van Roon kwam al mee met trainer Rob de Lange en heeft dus goed kunnen zien dat VUC er sterker op is geworden. “Als linksback ben je meer betrokken bij de aanval, al kan ik ook uit de voeten als linker centrale verdediger. We willen naar de eerste klasse, maar op langere termijn zouden we ook naar aan de vierde divisie moeten gaan denken. Het liefst promoveer je direct door, maar dat hangt mede af van de club.

Beide heren vinden het jammer dat er dit seizoen maar twee derby’s op het programma staan: tegen HVV en SVC’08. “We hadden liever in die andere tweede klasse ingedeeld willen worden, met veel meer derby’s, zoals tegen Vitesse Delft en DHC. Die mis je nu eigenlijk. Veel clubs zijn voor ons nu enigszins onbekend, zoals dus ook de tegenstander van aanstaande zaterdag. Maar goed, als we dit jaar iets willen, dan moeten we dat ook wedstrijd voor wedstrijd gaan laten zien, ongeacht de tegenstander.”

Echte teamspelers

Ook trainer Rob de Lange voegt zich nog even bij het gesprek: “Jordy van Roon en Gino van de Water zijn twee linksbenige spelers, die beiden wat extra’s brengen. Jeffrey is opbouwend ijzersterk en heeft een hele goede traptechniek. Gino is een fysiek sterke speler met een goed overzicht en een prima pass in zijn linkerbeen. Beide spelers zijn echte teamspelers en liggen heel goed in de groep”, sluit hij af. De wedstrijd tegen Nieuwkoop vindt plaats op het terrein van Sportpark VUC om 14.30 uur.