Afbeelding
Foto: SdR

Senioren Haagse Hout nog regelmatig slachtoffer van oplichting

Algemeen

De politie krijgt vanuit het Haagse Hout de laatste tijd veel meldingen van oplichting van ouderen. Om senioren te wijzen op de oplichtingspraktijken en hun te informeren over bijvoorbeeld babbeltrucs of pinpasfraude waren afgelopen woensdag politie en handhaving aanwezig aan Het Kleine Loo.

Naast een bakje koffie werden senioren getrakteerd op een goed gesprek en uitleg over de gevaren die zelfs in hun eigen omgeving op de loer liggen. Ook werden er boekjes uitgedeeld met handige tips voor het veilig omgaan met de financiën, het pinnen, de digitale omgeving en veiligheid in huis. Eén van de belangrijkste tips blijft nog altijd: ‘Geef nooit aan iemand uw pinpas en/of pincode’. Wat er ook verteld wordt aan de telefoon, via de e-mail of aan de deur – geen enkele officiële instantie zal dit ooit van u vragen. “Geloof niet alles wat mensen tegen u zeggen. Oplichters vertellen vaak mooie of juist heel zielige verhalen”, aldus de politie.

Politie en handhaving zullen de komende tijd nog regelmatig met hun koffiekar in de wijk te vinden zijn om voorlichting te geven over de verschillende vormen van oplichting waar zij meldingen van krijgen. Ziet u de kar staan, loop dan gerust even langs om een praatje te maken.