Afbeelding
Foto: PR

Tuinen van Mariahoeve bekroond met Groene Lintje

Algemeen

De winnaar van het Groene Lintje 2023 zijn de Tuinen van Mariahoeve. Dit prachtige bewonersinitiatief vervult zowel een duurzame, sociale als educatieve functie in de wijk en verdient het om in het zonnetje gezet te worden, aldus GroenLinks, dat elk jaar een Groen Lintje uitreikt aan een initiatief of persoon dat zich inzet om Den Haag duurzamer te maken.

In 2000 zijn enthousiaste vrijwilligers begonnen met een vlindertuin in Reigersbergen. In 2012 werd samentuin De Mariahof geopend. In 2013 werden deze en andere projecten samengevoegd in Stichting De Tuinen van Mariahoeve, dat zich inzet om de beleving van de natuur en groen weer dichter bij de wijkbewoners te brengen, samen met bewoners en organisaties in de wijk. Ze doen dit door activiteiten te organiseren rond tuinprojecten. De Stichting bestaat uit verschillende mensen die ieder op hun eigen vakgebied input leveren. Zij begeleiden de tuininitiatieven en onderhouden intensief contact met organisaties en bewoners.

Het Groene Lintje werd in ontvangst genomen door de drijvende krachten achter de Tuinen van Mariahoeve: Jan Morsch, Marjan Looije (voorzitter) en Jan Wolters (penningmeester). Marjan Looije: “We spreken veel over het belang van korte voedselketens. Een kleinere keten dan wij hier creëren vind je bijna niet, daar ben ik erg trots op. Zowel kinderen uit internationale schakelklassen, als kinderen uit het speciaal onderwijs krijgen hier les over koken met producten uit de tuinen. Dat is zowel leerzaam, als leuk.”

Raadslid De Vuyst: “Alle vrijwilligers nemen een eigen expertise mee, van natuurbeschermers tot imkers. Ik zie heel veel passie en vindingrijkheid. Ze hebben het Groene Lintje meer dan verdiend.”