Afbeelding
Foto: Wouter Vellekoop

Genomineerden Haagse Vrijwilligersprijzen bekend

Algemeen

De gemeente reikt elk jaar de Haagse Vrijwilligersprijzen uit. Dit zijn prijzen voor Hagenaars die vrijwillig iets voor een ander of de stad doen. Een onafhankelijke jury kwam afgelopen week bijeen en maakte een moeilijke selectie uit de vele mooie inzendingen voor de Haagse Vrijwilligersprijzen 2023. 15 vrijwilligers, 5 teams en 25 organisaties werden genomineerd. Op zaterdag 25 november reikt de vakjury de prijzen uit in de verschillende categorieën.

Uit 62 nominaties in de categorie persoonlijke prijzen, van de Haagse Vrijwilligersprijzen, heeft de jury de 15 kanshebbers gekozen. Per subcategorie zijn drie kanshebbers en is er één uiteindelijke winnaar. Voor de individuele prijzen werd in de categorie cultuur: Miquel Tremor van Pluk en Pleej in Mariahoeve genomineerd. 

In de categorie teams koos de jury uit de 27 aangemelde teams 5 kanshebbers. In de categorie sport werd Vrijwilligersteam Onderhoud complex Haagse Sportvereniging VUC genomineerd.


Voor de prijs van de Haagse Vrijwilligersorganisatie 2023 maken 25 organisaties kans op de eerste of tweede prijs. Aan hen wordt namens Gemeente Den Haag een geldbedrag overhandigd die zij kunnen gebruiken voor hun vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor nieuwe kleding, een uitje of cursus. Genomineerd uit het Haagse Hout zijn: Dierenambulance Den Haag, Florence locatie Mariahoeve en Pluk en Pleej. De prijsuitreiking is op zaterdag 25 november in Museon Studio. De winnaars krijgen dan een eretitel, een bijzonder diploma en een persoonlijk cadeau.