Afbeelding
Foto: PR

Informatiebijeenkomst vernieuwen tramlijn 6

Algemeen

Op 12 oktober wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd in de Adventkerk aan de Robijnhorst 197, over het vernieuwen en aanpassen van tramlijn 6. De bijeenkomst vindt plaats van 17.00 tot 19.30 uur en is vrij toegankelijk voor bewoners, ondernemers en belangstellenden. Aanmelden is niet nodig.

Er komt een nieuwe tram op de route van tramlijn 6. De gemeente past daarom rails, straten en tramhaltes aan. De haltes worden iets hoger, zodat reizigers met de rolstoel of kinderwagen makkelijk de tram in en uit kunnen. De gemeente past ook de buitenruimte aan, bijvoorbeeld door deze veiliger te maken en meer groen te realiseren.

De nieuwe tram is langer dan de tram die nu rijdt en is ook ruimer met daardoor meer zitruimte. Daarnaast is hij duurzamer, koel in de zomer en warm in de winter én heeft de tram een lage instap. 

De tramlijn rijdt in Bezuidenhout, Mariahoeve en voor de realisatie van de nieuwe tram zullen daar ook werkzaamheden aan de haltes verricht moeten worden. Het gaat onder meer om het verplaatsen van haltes en het kappen en planten van nieuwe bomen. Meer informatie op:
www.projecten.denhaag.nl.