Afbeelding
Foto: Fleur Beemster

Japanse Tuin binnenkort weer open voor publiek

Algemeen

Een liefdevolle monnikenklus noemt Maarten, groenbeheerder van de gemeente, het onderhouden van de meest geliefde tuin van Den Haag. De Japanse Tuin ligt er bij de opening altijd picobello bij dankzij inspanningen van de tuinman en vrijwilligers.

Een reiger staart over de sloot bij de poort en kikkers springen van het wandelpad naar het mos. Een libelle danst over het water, terwijl het ochtendlicht tussen de steeds roder wordende esdoornbladeren doorschijnt. De oranjeroze kleuren vormen een contrast met de groenblijvende coniferen. De verschillende soorten mos laten een breed palet aan groentinten zien.

De Japanse Tuin is - nu nog - een oase van rust. Een paar weken voor de opening is er nog veel werk te doen om de tuin van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 29 oktober spic en span in orde te maken voor bezoekers. Met een oppervlakte van 6.800 vierkante meter is het de grootste Japanse Tuin van ons land. “Het is veel werk in korte tijd. We zijn daarom blij met de vrijwilligers die ons hierbij helpen”, aldus Maarten. 

De Japanse Tuin is dit najaar geopend van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Klik hier voor meer informatie over het Haagse Groen.