Afbeelding
Foto: PR

Komende werkzaamheden Koningin Julianaplein

Algemeen

Op 1 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw op het Koningin Julianaplein (KJ-plein). De komende jaren wordt hier de nieuwe entree van de stad gebouwd. Daarom heeft de gemeente gekeken hoe de bouw veilig, maar ook zo prettig mogelijk kan verlopen. 

Fietsers en auto’s worden via een kleine ‘slinger’ omgeleid langs de bouwwerkzaamheden. Voetgangers kunnen oversteken naar de Koekamp. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de route binnenstad-Bezuidenhout voor alle verkeer beschikbaar blijft om te gebruiken. Ook wordt er gezorgd voor voldoende plekken om de fiets te parkeren. De stalling onder het KJ-plein gaat namelijk op 1 oktober dicht. Op de Zwarteweg komen 400 extra fietsparkeerplaatsen. 

Op het KJ-plein verrijzen twee torens met in totaal 396 woningen en een stadshal naast Station Den Haag Centraal. Ook wordt het plein zelf vernieuwd. Op 1 oktober beginnen de voorbereidingen voor de bouw op het KJ-plein. Daarom zal vanaf dan de bouwschutting opschuiven richting het fietspad. Dan sluit ook de fietsenstalling aan het KJ-plein. 

De fietsenstalling aan het KJ-plein heeft 7000 plekken. Op de drukste dagen worden daar 3000 van gebruikt. Vanaf 1 oktober kunnen mensen terecht in de stallingen aan de Rijnstraat (de zogeheten ‘fietsflat’) en aan de Anna van Buerenstraat. Deze stallingen bieden in totaal 3500 plekken. Dat geeft 500 parkeerplaatsen speling. Om ervoor te zorgen dat fietsers hun fiets in de buurt bij het station kwijt kunnen, worden er zogeheten ‘fietsnietjes’ neergezet op de Zwarteweg, op circa 200 meter van het station. De bestaande parkeerplaatsen voor auto’s vervallen dan grotendeels. Zo ontstaat ruimte voor 400 extra fietsen.