Afbeelding
Foto: PR

Praat mee over opknapbeurt Marlot en Reigersbergen

Algemeen

Den Haag is trots op zijn landgoederen, waar het groen en onze rijke geschiedenis samenkomen. Landgoederen zoals Marlot en Reigersbergen kunnen een opknapbeurt gebruiken. Denk en praat mee tijdens een speciale wandeling op 20 oktober. De gemeente hoort graag wat anders of beter kan.

Door de diverse stormen is een achterstand ontstaan in het onderhoud van het mooie Marlot en Reigersbergen. Om de landgoederen op te knappen, werkt de gemeente aan een nieuw plan waarin afspraken worden gemaakt over hoe het groen verzorgd en onderhouden gaat worden.

De gemeente kijkt graag met bewoners en organisaties naar de manier waarop de landgoederen beter kunnen worden ingericht, zoals de aanleg van wandelpaden, bankjes, informatieborden en prullenbakken. Maar ook naar het vergroten van de verscheidenheid aan planten en dieren in het gebied. Bovendien onderzoekt ze hoe de historie van het gebied goed zichtbaar gehouden kan worden.

Kom je regelmatig in een van deze landgoederen en wil je ons graag vertellen wat er anders of beter kan? Sluit dan aan bij de wandeling op vrijdag 20 oktober om 10.00 uur. Bij de wandeling zijn verschillende experts van het projectteam aanwezig namelijk: een historisch expert, bosexpert, beleidsmedewerker grote groengebieden, stadsecoloog en groenbeheerder.

Aanmelden kan via de website van Het Haagse Groen. Verzamelen bij de entree van landgoed Marlot, aan de Bezuidenhoutseweg 452. Bij aan- en terugkomst is er koffie.