Afbeelding
Foto: PR

Succesvolle bijeenkomst wijkagenda Bezuidenhout

Algemeen

Bezuidenhout (Midden Oost) krijgt een wijkagenda. De wijkagenda is een plan voor de wijk voor vier jaar met daarin de belangrijkste verbeteringen. Bewoners, ondernemers, wijkpartners en medewerkers van de gemeente maken het plan samen en voeren het samen uit. De eerste bijeenkomst op 5 september was een succes.

Tijdens de goedbezochte eerste bijeenkomst zijn de resultaten van de bewoners enquête besproken. Ook is er bepaald welke thema’s belangrijk zijn voor de wijk Bezuidenhout (Midden Oost). Een vaak genoemd onderwerp is het gebruik van de openbare ruimte, die in Bezuidenhout beperkt is. Daar hebben de bewoners veel ideeën over. Daarnaast is veel gesproken over verkeersveiligheid, het schoonhouden van de wijk, sociale samenhang, jeugd en jongeren en prettig wonen. Bij dat laatste speelt ook het CID een rol. Uit de enquête en bijeenkomst bleek ook dat op een aantal onderdelen verschillen zijn tussen Bezuidenhout Midden en Bezuidenhout Oost. Bewoners geven hun wijk gemiddeld een 7,7.

De volgende bijeenkomst is begin oktober. Dan gaan de deelnemers kiezen op welke thema’s uit de bijeenkomst de wijkagenda zich gaat richten. Over de tweede bijeenkomst krijgen bewoners nog meer informatie via de website: www.denhaag.nl/wijkagendabezuidenhout.nl.

Na Bezuidenhout (Midden Oost) krijgt ook Benoordenhout een wijkagenda. Mariahoeve en Marlot en Bezuidenhout (West) hebben al een wijkagenda.

Ook los van de wijkagenda helpt de gemeente u graag met uw plan voor de wijk. Lees meer hierover op de webpagina activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen op: www.denhaag.nl.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week