Afbeelding
Foto: Archief

Wateroverlast wooncomplex Carolina van Nassaustraat

Algemeen

Rond 04.00 uur ‘s ochtends op 2 september ontvingen hulpdiensten een melding van wateroverlast in een wooncomplex aan de Carolina van Nassaustraat.  
Ter plaatse bleek de oorzaak een gesprongen waterleiding te zijn. Dit zorgde voor wateroverlast op verschillende etages in het complex. Alle woningen in het complex zijn daarom ontruimd/gecontroleerd. De bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen hotel, terwijl geprobeerd werd de lekkage te stoppen.

Rond 06.30 uur is de lekkage van de waterleiding gestopt. Om de lekkage te stoppen werd het water van het gehele blok afgesloten. Van de woontoren waar de lekkage plaatsvindt werd uit voorzorg ook de elektriciteit afgesloten. De lekkage bevond zich op de elfde etage van het wooncomplex. Daarna werd gekeken naar wat de gevolgen zijn van de lekkage en of/wanneer de bewoners terug kunnen keren.

De woontoren is door de gemeente onbewoonbaar verklaard, omdat de voorzieningen zoals de elektra op dit moment niet kunnen worden ingeschakeld. Daarvoor dienen eerst herstelwerkzaamheden plaats te vinden. De woontoren is overgedragen aan de beheerder. Deze verzorgd samen met Stichting Salvage en de gemeente de verdere afhandeling.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week