Afbeelding
Foto: Arenda Oomen

63e Tong Tong Fair officieel geopend door burgemeester Jan van Zanen

Algemeen

Donderdag 31 augustus heeft burgemeester Jan van Zanen de ‘tong-tong’ geluid. Dit markeert de opening van de 63e editie van de Tong Tong Fair op het Malieveld. Het openingsprogramma bestond verder uit een speech van directeur Siem Boon en optredens van gitarist Erwin van Ligten en de muziek- en dansgroep Sumbar Talenta uit Zuid-Sumatra. Een bezoek aan de Tong Tong Fair voelt als een mini-vakantie door Zuidoost-Azië, maar dan zonder jetlag. De komende elf dagen kunnen bezoekers zich dan ook onderdompelen in de Indische cultuur en genieten van diverse optredens, lezingen, workshops en culinaire lekkernijen.

Vanaf vandaag staat Den Haag voor elf dagen in het teken van de Indische stad aan zee. De Tong Tong Fair, die voor de 63e keer haar deuren heeft geopend, brengt bezoekers uit Oost en West samen. Siem Boon, directeur Tong Tong Fair vertelt: “Heel leuk en toepasselijk dat burgemeester Jan van Zanen dit jaar ons evenement heeft geopend. We zijn er trots op om een van de oudste evenementen van de Indische stad aan zee te zijn. Al sinds 1959 zijn we te vinden in Den Haag! Maar dat wil niet zeggen dat het publiek ook per se ‘oud’ is, het is oud én jong, en daar zijn we heel blij mee, want zo blijven we ons vernieuwen. Veel jonge mensen komen trouwens juist om de oudere bezoekers en artiesten en schrijvers te ontmoeten, omdat ze geïnteresseerd zijn in hun verhalen en ervaringen. Mensen van alle leeftijden genieten van de sfeer van de Aziatische nightmarkets die we naar het Malieveld brengen. We zijn verder erg benieuwd hoe bezoekers het nieuwe foodcourt in de Eetwijk zullen vinden; deze opzet heeft veel nieuwe deelnemers getrokken. Daarnaast hebben we weer ons best gedaan om een zo interessant mogelijk programma samen te stellen met een mix van muziek, literatuur, dans en workshops door zowel nationale als internationale namen.”
Boon vervolgt: “Vorig jaar waren drie van de elf dagen uitverkocht. Goed nieuws is dat er dit jaar meer capaciteit is, maar om teleurstelling te voorkomen, wil ik iedereen oproepen om vooraf online een ticket te kopen. Wij zijn er klaar voor om de bezoekers te ontvangen!”

Voor meer informatie en het volledige programma, zie www.tongtongfair.nl.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week