Afbeelding
Foto: PR

Dierenambulance trekt aan de bel: ‘bedden’ zijn vol

Algemeen

Asiels zitten op dit moment overvol. Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s-Gravenhage vangt normaal alleen gewonde en zieke katten op in hun hospitaal, maar nu zij gezonde, gevonden kittens niet naar de asiels kunnen brengen, bieden zij ook deze diertjes onderdak en zorg. Het gevolg: ook hier zijn bijna alle ‘bedden’ bezet. Oorzaak is het feit dat katteneigenaren het nalaten om hun kat te castreren of te steriliseren. Daarom roepen de medewerkers op: “Alsjeblieft, help je kat!”

Yvonne van Laar, afdelingshoofd Dierenverzorging van het dierenhospitaal vertelt: “We zien iedere zomer veel dumpingen van dieren en met name van kittens, maar dit jaar is het extreem. Afgelopen weekend nog, toen werd er aan de Pieter Lastmanstraat een doos met een moederpoes en zes kittens gevonden. We stromen over. Normaal verblijven er dertig tot veertig katten in ons hospitaal, nu zitten we boven de honderd!” Het lijkt een corona-gevolg. Toen kochten veel mensen een kat, maar hebben die vaak niet laten helpen.”


Het hospitaal roept mensen op om hun dier te laten helpen. Yvonne: “Je kunt je kat laten helpen vanaf zes of zeven maanden. Houd ze tot de ingreep echt binnen. Anders zit je ongewild met een nestje of maakt jouw kleine katertje toch al andere poezen zwanger.” Geholpen katten komen minder in de problemen dan ongeholpen katten. Yvonne: “Ze zijn rustiger na hun castratie. Ze zullen minder ver van huis gaan, dus minder aanrijdingen en ongelukken, en ze vechten minder en raken minder vaak gewond.”

Zoek jij een kat of een kitten? Kijk op:
www.dierenambulancedenhaag.nl of neem contact op met lokale asiels.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week