Gulden Klinker voor bewoners Van den Boschstraat

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Frank Jansen)

Op vrijdag 2 juni werden bewoners in de Van den Boschstraat vereerd met een heuse Gulden Klinker. De bewoners hebben zich langere tijd ingezet om hun straat groener, leefbaarder én socialer te maken en mochten de grote steen zelf instraten.

De bewoners hebben gezamenlijk de boomspiegels in de straat beplant, frisse geveltuinen aangelegd en bloemrijke hanging baskets opgehangen. Daarnaast doen ze ook nog actief mee aan de burendag. Het was dus duidelijk tijd om dit mooie initiatief te belonen met een Gulden Klinker, en het bijbehorende bedrag van 1000 euro, waarmee bewoners spullen of planten kunnen kopen om de buurt nog gezelliger en schoner te maken. 

De Gulden Klinker is een straatsteen met een verguld plaatje, die in de stoep of in de straat wordt gelegd van het buurtinitiatief. In Den Haag zijn maar liefst 200 actieve Gulden Klinkergroepen die de handen uit de mouwen steken. De Gulden Klinker is al 28 jaar een manier van de gemeente om deze buurtinitiatieven te waarderen. Iereen kan meedoen: van buurtbewoner tot winkelier en scholier. Uw groene bewonersproject ook aanmelden voor de Gulden Klinker? Kijk op de website: www.denhaag.nl.