Gemeente beloont autodelen: meer ruimte groen en fietsen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Valerie Kuypers)

In Bezuidenhout is een groep bewoners die samen auto’s leaset. De deelnemers maken letterlijk ruimte in de straat doordat zij eigen auto’s wegdoen of geen auto aanschaffen. De gemeente gaat dat belonen met meer ruimte voor groen en fietsen.  

In de Van der Parrastraat start voor het eerst een proef. Daar is 31 mei op een parkeerplek tijdelijk een fiets-/boomvlonder geplaatst. Dat is een plank met beugels voor acht fietsen en één boom in een grote bak. Na een paar maanden vraagt de gemeente in een brief wat de bewoners van de straat van de fiets/boomvlonder vinden. Bij een meerderheid van positieve reacties wordt de vlonder weggehaald en komen er op die plek definitief fietsbeugels en een boom.  

Na deze eerste proef gaat de gemeente bepalen of en hoe de fiets-/boomvlonder op andere locaties in de stad kan worden ingezet waar andere autodeel-groepen worden opgericht of aan het groeien zijn. Zo komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers, worden de straten groener en komt er meer schaduw, verkoeling en schonere lucht.  Geïnteresseerd in autodelen met je buren? Kijk voor meer informatie op Bezuidenhout autodelen of op de autodeelwebsite van de gemeente.