Afbeelding
Foto: PR

Op Wijkexpeditie in Bezuidenhout-West

Algemeen

Bezuidenhout-West heeft onlangs een wijkagenda gekregen. Eén van de aandachtspunten die in de wijkagenda is opgenomen is ‘hulp is makkelijk benaderbaar en snel te vinden’. Bewoners zijn vaak niet (goed) op de hoogte van de beschikbare tools van de gemeente. Om die reden heeft de gemeente op woensdag 24 mei een wijkexpeditie in wijkcentrum Bezuidenhout-West georganiseerd.

Met een informatiemarkt werden bewoners geïnformeerd over wat er allemaal mogelijk is bij de gemeente. Bewoners konden in gesprek met medewerkers van de gemeente, Wijkz, Haag Wonen en Stichting Leergeld. Zo kwamen ze meer te weten over woningisolatie, inductie koken, energie besparen, subsidies of andere geldzaken. Ook werden er deze middag workshops gegeven waar bewoners aan mee konden doen.

Bezuidenhout-West heeft als tweede wijk in stadsdeel Haagse Hout een wijkagenda. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeterpunten voor de wijk. De agenda is gemaakt door inwoners, ondernemers, wijkorganisaties en gemeente. Zij voeren de wijkagenda de komende vier jaar samen uit.

Bezuidenhout-West is een kleine wijk met ongeveer 4500 inwoners. De bewoners zijn trots op het karakter van de wijk en willen dit graag zo houden. De drie belangrijkste aandachtspunten in Bezuidenhout-West voor de komende vier jaar zijn: het wijkcentrum is voor iedereen het bruisende hart van de wijk; een veilige en schone wijk; gelijke toekomstkansen voor kinderen.