Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe tijdelijke bibliotheek in Benoordenhout

Algemeen

Bibliotheek Den Haag opent dit jaar een nieuwe tijdelijke vestiging in de wijk Benoordenhout.

De afgelopen maanden waren er gesprekken tussen de gemeente Den Haag, de gemeente Wassenaar, de ANWB en een brede afvaardiging van de inwoners van Benoordenhout. Het resultaat is de komst van deze tijdelijke bibliotheek in het souterrain van het Rotonde-gebouw van de ANWB. Naar verwachting gaat de vestiging voor het einde van 2023 open.

Robert van Asten, wethouder bibliotheken, is verheugd dat Bibliotheek Den Haag zich weer uitbreidt: “Hoe meer mensen in Den Haag gebruik kunnen maken van de bibliotheek, hoe beter. Dit is een mooie opstap naar een volwaardige wijkbibliotheek in Benoordenhout. Dat is namelijk de ambitie. Maar we hoeven daar nu ook niet op te wachten. We gaan samen met de wijk alvast kijken wat werkt en niet werkt. Daar kijk ik naar uit.”

Terwijl de zoektocht naar een permanente locatie doorgaat, wil de Bibliotheek Den Haag wijkbewoners graag al toegang geven tot een inspirerende plek voor inwoners, waar educatie, cultuur en ontmoeting centraal staan.

De ANWB heeft de ruimte in het Rotonde-gebouw ter beschikking gesteld voor de komst van deze bibliotheek. Het is de bedoeling om hier een uitnodigende, warme bieb in de wijk te creëren, waar alle mensen zich thuis voelen. Dat de tijdelijke Bibliotheek Benoordenhout er komt, is het resultaat van het coalitieakkoord van de gemeente. Hierin zijn middelen beschikbaar gesteld voor het verder versterken van de Haagse bibliotheekfunctie.