Afbeelding
Foto: Henriette Guest

Opening Japanse tuin in Clingendael

Algemeen

Ambassadeur van Japan in Nederland Hiroshi Minami, burgemeester Jan van Zanen, Wassenaarse wethouder Ronald Zoutendijk en stadsdeeldirecteur Debora Lootsma, openden vrijdag 28 april de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De openingshandeling bestond uit het onthullen van de replica van een bijzonder stenen ornament, de Chrysant lantaarn.

Voorafgaand aan deze opening is er hard gewerkt aan de tuin. Zo zijn het afgelopen jaar de hekwerken op het terrein vernieuwd en zijn de toegangspoorten gerenoveerd. Ook de bamboehekwerken zijn, op traditionele wijze met de hand geknopt, vernieuwd. Het theepaviljoen is geschilderd en de karakteristieke rode brug heeft een grote opknapbeurt gekregen. Verder zijn de vijvers gebaggerd en hebben de tuinmannen vele uren geïnvesteerd in snoeiwerkzaamheden en het weer gras- en onkruidvrij maken van de moslagen.

De Japanse tuin is het pronkstuk van het landgoed Clingendael en gaat vanaf zaterdag 29 april open voor het publiek. Vanwege zijn kwetsbaarheid is de Japanse tuin jaarlijks slechts twee korte periodes geopend. De voorjaarsopening is van zaterdag 29 april tot en met zondag 11 juni, dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur. In het najaar is de Japanse tuin twee weken geopend voor het publiek.