Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Plan voor kwaliteitsbouw CID gereed

Algemeen

Het gebied tussen de drie intercitystations in Den Haag, ookwel het Central Innovation District (CID) genoemd, heeft vanaf vandaag een kwaliteitsplan. In dit plan staan kaders voor iedereen die in de toekomst in het CID wil bouwen. Hiermee neemt de gemeente regie om te sturen op kwaliteit.


Wethouder Robert van Asten: “Den Haag gaat de komende tientallen jaren flink veranderen. We hebben één keer de kans om dat goed te doen. Dit kwaliteitsplan gaat ons helpen om onze stad ook in de toekomst zo karakteristiek te houden. En om het CID ook Haags te houden.” Het kwaliteitsplan beschrijft niet alleen de kwaliteit van gebouwen en de openbare ruimte, maar ook hoe wonen, werken en ontspannen in de verschillende gebieden in het CID samengaan. Het is een leidraad voor alle plannen die nu en in de toekomst gemaakt worden om te bouwen in het CID, zoals nota’s van uitgangspunten, ontwikkelvisies en beeldkwaliteitsplannen.

In het plan staan drie specifieke Haagse principes centraal, zodat er bij de bouw aan het CID ook in de toekomst recht wordt gedaan aan het karakter van de stad zoals de sprekende vormentaal van Dudok en Berlage.
Tegelijkertijd gaat Den Haag aan de slag met het slimmer inzetten van mobiliteitssystemen in de stad. Dat betekent dat bij nieuwe ontwikkelingen in het CID niet overal plek is voor een auto voor de deur, maar er ingezet wordt op het openbaar vervoer, de fietser, voetganger en deelmobiliteit.

Het CID groeit naar verwachting tot 2040 met circa 20.500 woningen voor 35.000 nieuwe inwoners.
Meer informatie over het CID is te vinden op: www.projecten.denhaag.nl/.