Afbeelding
Foto: Politie

Politie vindt tas met 100.000 euro op Dignaland

Algemeen

Agenten troffen woensdag 8 maart in een tas op het Dignaland een geldbedrag van 100.050 euro aan en namen dit in beslag. De eigenaar van de tas, een 28-jarige man uit Den Haag, werd aangehouden.

Rond 15.00 uur zagen agenten op het Hendrinaland in Den Haag een bestuurder van een personenauto contact maken met een ander persoon, mogelijk was er sprake van een drugsdeal. Plotseling reed de bestuurder van het voertuig met hoge snelheid weg in de richting van de Hofzichtlaan. Met piepende banden draaide de auto het Catharinaland op en kwam tot stilstand op het Dignaland, schrijft de politie.

Vervolgens zagen agenten de bestuurder uit zijn auto rennen. De bestuurder had een blauwe Albert Heijn tas in zijn handen, agenten zagen dat de man de tas weggooide en wegliep in de richting van het Aegonplein. Toen agenten in de tas keken zagen zij een groot geldbedrag in plastic folie en met elastiekjes gebundeld. Zij hielden de 28- jarige man aan voor witwassen. Het geldbedrag is in beslag genomen en zal niet meer worden teruggeven aan de verdachte.

Drugshandel is de basis van veel problemen die te maken hebben met ondermijning. Het witwassen van winst uit criminele activiteiten leidt tot vermenging van onder- en bovenwereld, de enorme bedragen die omgaan in de drugswereld hebben een aantrekkende werking én het beschermen van die enorme (financiële) belangen leidt vaak tot excessief geweld. Met grotere regelmaat ook in de openbare ruimte ofwel op straat. In de aanpak en ontmoediging van deze criminaliteit wordt samen opgetrokken; via strafrecht, bestuursrecht en fiscaal recht.

Lees ook

Afbeelding
Wijkagenda voor Bezuidenhout-West gepresenteerd Algemeen 16 mrt., 08:15
Afbeelding
Politie vindt tas met 100.000 euro op Dignaland Algemeen 10 mrt., 15:07
Afbeelding
Feestelijke instrating Gulden Klinker De Landen Algemeen 9 mrt., 08:32
Afbeelding
Gemeente draagt bij aan ontwikkeling woningen Koningin Julianaplein Algemeen 27 feb., 10:00
Afbeelding
Grote integrale handhavingsactie in Mariahoeve en Bezuidenhout Algemeen 17 feb., 15:00
Afbeelding
Gemeente en Stichting Kompassie lanceren Mentale Agenda Algemeen 3 feb., 12:27
Het Haagse Hout van deze week