Afbeelding
Foto: Valerie Kuypers

Grote integrale handhavingsactie in Mariahoeve en Bezuidenhout

Algemeen

Bij de grote integrale handhavingsactie die op donderdag 16 februari plaatsvond in Haagse Hout zijn veel overtreders in de kraag gevat. Met de focus op Mariahoeve en Bezuidenhout werd er flink gecontroleerd, bekeurd en beslag gelegd.

Tijdens de controle van veertien horecabedrijven zijn diverse misstanden geconstateerd. Een shisha lounge werd per direct gesloten vanwege brandgevaar en een te hoge concentratie koolmonoxide door slechte ventilatie. Verder zijn er in de horecaondernemingen vier kilo middelen aangetroffen waarover geen accijns was betaald en werden illegale medicijnen, snus en een kapmes gevonden.
Tijdens een onopvallende controle is één persoon aangehouden voor bezit en mogelijke handel in verdovende middelen. Hij had 29 bolletjes harddrugs bij zich. Zijn auto en geld zijn in beslag genomen.

De politie controleerde 60 voertuigen tijdens een verkeersactie. Eén bestuurder negeerde het stopteken van de motorrijder en weigerde medewerking. Na inzet van een taser en pepperspray werd de verdachte aangehouden. Er werden 42 bekeuringen uitgedeeld en er was sprake van een WOK melding vanwege te veel schade aan het voertuig. Eén persoon maakte het wel erg bont. Hij reed in een onverzekerde auto die al een jaar geen geldige APK had en hij beschikte zelf al twee jaar niet meer over een geldig rijbewijs.

Bij de verkeersactie sloten ook de Rijksbelastingdienst en het team van gemeentelijke belastingen aan. Ook dit keer kon er voor grote bedragen achterstallige belasting worden geïnd. De Rijksbelastingdienst controleerde 23 voertuigen en inde 25.523 euro van de in totaal bijna 397.000 euro aan openstaande schulden. In vier gevallen zijn de voertuigen meteen afgevoerd. Het team van gemeentelijke belastingen zette tien auto’s in een klem, in totaal goed voor ruim 28.000 euro.

De Haagse Pandbrigade betrad tien woningen. Vier woningen bleken in orde en voor twee woningen wordt een nader onderzoek ingesteld. In vier gevallen was er sprake van illegale kamerverhuur. Bij zes woningen werd een torenhoge huur geïnd. In één geval zelfs 3250 euro per maand.

De gemeente roept op om misstanden vooral te melden. Dit kan onder meer via de website van de gemeente.

Lees ook

Afbeelding
Wijkagenda voor Bezuidenhout-West gepresenteerd Algemeen 16 mrt., 08:15
Afbeelding
Politie vindt tas met 100.000 euro op Dignaland Algemeen 10 mrt., 15:07
Afbeelding
Feestelijke instrating Gulden Klinker De Landen Algemeen 9 mrt., 08:32
Afbeelding
Gemeente draagt bij aan ontwikkeling woningen Koningin Julianaplein Algemeen 27 feb., 10:00
Afbeelding
Grote integrale handhavingsactie in Mariahoeve en Bezuidenhout Algemeen 17 feb., 15:00
Afbeelding
Gemeente en Stichting Kompassie lanceren Mentale Agenda Algemeen 3 feb., 12:27
Het Haagse Hout van deze week