Afbeelding
Foto: Politie Den Haag

Politie neemt honderden lachgastanks in beslag

Algemeen

Tijdens doorzoekingen bij twee woningen in het Haagse Hout zijn door de politie in totaal 482 lachgastanks in beslag genomen. Het opslaan van deze tanks in een woonwijk is levensgevaarlijk en kan explosies veroorzaken.

Na meerdere meldingen over een grote hoeveelheid lachgastanks in een garagebox aan de Wilhelminastraat troffen agenten op maandag 16 januari 243 volle flessen lachgas (ruim 700 liter lachgas) en 116 lege flessen aan. De politie nam de lachgastanks in beslag en de eigenaar mocht zich later op het politiebureau melden.

Een dag later ontvingen agenten een melding dat een persoon met verward gedrag aan het Margarethaland een stoel uit het raam had gegooid. Toen de agenten bij de woning arriveerden, werden zij opgewacht door de man die een volle lasgasballon aan zijn mond had. In de woning van de man troffen agenten ruim 80 volle lachgastanks aan en nog eens 41 lege tanks. De man is overgedragen aan het zorgkader.

Op 1 januari jongstleden is het lachgasverbod ingegaan. Het is sindsdien verboden om lachgas voor recreatief gebruik binnen Nederland te vervoeren, te verkopen of te hebben. De politie werkt aan een landelijk implementatieplan om de invoering van het verbod vorm te geven, maar tot die tijd wordt alle lachgas die wordt aangetroffen wel in beslag genomen.

Lachgas is een oxiderend gas en kan brand veroorzaken of bij verwarming ontploffen. Opslagplaatsen die worden gebruikt zijn bijvoorbeeld garageboxen, loodsen of vrachtwagens. Heb je het vermoeden dat ergens lachgas wordt opgeslagen of verhandeld? Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Lees ook

Afbeelding
Wijkagenda voor Bezuidenhout-West gepresenteerd Algemeen 16 mrt., 08:15
Afbeelding
Politie vindt tas met 100.000 euro op Dignaland Algemeen 10 mrt., 15:07
Afbeelding
Feestelijke instrating Gulden Klinker De Landen Algemeen 9 mrt., 08:32
Afbeelding
Gemeente draagt bij aan ontwikkeling woningen Koningin Julianaplein Algemeen 27 feb., 10:00
Afbeelding
Grote integrale handhavingsactie in Mariahoeve en Bezuidenhout Algemeen 17 feb., 15:00
Afbeelding
Gemeente en Stichting Kompassie lanceren Mentale Agenda Algemeen 3 feb., 12:27
Het Haagse Hout van deze week