Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Toekomst van stationsgebieden tentoongesteld in het Atrium

Algemeen

Er gaat de komende jaren heel wat veranderen in het gebied tussen de drie grote stations in Den Haag. De toekomst van het gebied staat tot en met 19 januari tentoongesteld in het Atrium van het stadhuis. Gedurende de hele maand kunnen geïnteresseerden de maquette bekijken. Op verschillende dagen staan er ook medewerkers van de gemeente bij om vragen te beantwoorden.

De maquette laat de onder meer de ontwikkelingen zien rondom station Den Haag Centraal, het Beatrixkwartier, station Laan van NOI en de Schenk. Het gebied wordt ook wel het ‘Central Innovation District’ (CID) genoemd. Het is namelijk het economische hart van Den Haag en de regio. Nu al levert het gebied werk voor bijna 80.000 mensen en telt het 30.000 studenten. Er wonen 45.000 mensen in het gebied in 23.000 woningen. De komende jaren is de verwachting dat het Central Innovation District met 20.000 woningen zal groeien. Er wordt gerekend op ongeveer 640.000 m2 aan nieuwe kantoren en 255.000 m2 aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen. 

Wethouder stedelijke ontwikkeling Robert van Asten is verheugd over de expositie: “De komende jaren verandert er veel in het gebied rondom de Haagse intercitystations. Met deze maquette kunnen we Hagenaars laten zien hoe dat eruit kan komen te zien. Maar we willen ook uitnodigen tot gesprek. Mensen moeten hun vragen en ideeën over de toekomst van onze stad kunnen delen. Dat gesprek is ontzettend belangrijk en moeten we de komende jaren blijven voeren.”

Op 3, 5, 10, 12 en 17 januari tussen 12.30 en 13.30 uur kan iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen in de stationsgebieden terecht in het Atrium. Op die momenten staan er medewerkers van de gemeente klaar rondom de maquette.

Klik hier voor de uitgebreide plannen voor het Central Innovation Disctrict. 

Het Haagse Hout van deze week