Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Feestelijke oplevering van het De Silleplein

Algemeen

Met een feestelijke bijeenkomst vierden de buurtbewoners van het De Silleplein donderdag 24 november de oplevering van het vernieuwde plein. Gemeente Den Haag werkt aan de herinrichting van Bezuidenhout-Oost en het De Silleplein is één van de pleinen die een make-over krijgen. 

Wethouder Anne Mulder sprak zijn dank uit voor de leden van de Pleinenwerkgroep. Zij hebben meer dan 8 jaar een grote rol gespeeld in het participatietraject en het ontwerp van de nieuwe pleinen. Ook is het trafohuisje dat op het plein staat onlangs voorzien van een mooie beschildering. Die is bedacht door kunstenaar Jille van der Veen. Enkele bewoners hebben samen met de kunstenaar een ware tromp l’oeil, een techniek uit de schilderkunst die het oog in de maling neemt, op het transformatorhuisje gerealiseerd. Daardoor lijkt het net of je ‘door’ het huisje heen kunt kijken, wat een leuk effect geeft. Met het afronden van de beschildering, zijn de werkzaamheden op het De Silleplein tot een einde gebracht.

De straten in Bezuidenhout-Oost worden opnieuw ingericht. Het riool is verouderd en wordt vervangen. De gemeente wil de leefbaarheid in de wijk vergroten door de parkeerdruk te verlagen en de wijk te vergroenen. De werkzaamheden in de gehele wijk Bezuidenhout-Oost zijn opgedeeld in 3 fases om de winkels, bedrijven en woningen zo bereikbaar mogelijk te houden. Fases 1 en 2 zijn klaar. De werkzaamheden van fase 3 zijn op 2 september 2021 begonnen en worden naar verwachting eind 2023 afgrond.

Het Haagse Hout van deze week