Haagse Vrijwilligersprijzen
Haagse Vrijwilligersprijzen Foto: Valerie Kuypers

Dierenambulance wint Haagse Vrijwilligersprijs

Algemeen

Op zaterdag 19 november zijn de winnaars van de Haagse Vrijwilligersprijzen 2022 bekendgemaakt. De uitreiking was in theater Amare. Vijf vrijwilligers, één vrijwilligersteam en drie vrijwilligersorganisaties ontvingen een prijs. Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. viel ook in de prijzen.

De tweede plaats in de categorie Haagse Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2022 werd uitgereikt aan Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. Met maar liefst 185 vrijwilligers staan zij klaar voor gewonde en zieke dieren in de stad. Voor de stichting die dit jaar hun 50-jarig jubileum vierde, was de prijs natuurlijk een kers op de taart. De stichting behartigt de belangen van dieren en helpt huisdieren en wilde dieren door ze te vervoeren, medische zorg te bieden, op te vangen en te herenigingen met hun eigenaar, of na herstel een nieuw huis te zoeken.

Een gedeelde eerste plek ging naar Stichting School’s Cool. Sinds drie jaar zetten zij zich in voor de Haagse jeugd. Stichting Iedereen een Meester was de andere winnaar van de eerste plaats. De stichting zet zich in op ongeveer twintig Haagse basisscholen om leerlingen, docenten en onderwijsassistenten te helpen.