Afbeelding
Foto: Robine Hillen

Eerste steen voor nieuwbouw Diamant

Algemeen

Donderdag 10 november werd de symbolische eerste steen ingemetseld in de nieuwbouw van de ‘Diamant’ aan de Diamanthorst. Een samenwerkingsverband van bassischool De Vuurvlinder, Kinderopvang 2Samen en JongLeren peuterleerplekken die samen de nieuwe naam gaan voeren.

Directeur Rob Rosier plaatste de steen met hulp van enkele leerlingen tijdens een feestelijk programma voor alle kinderen en partners. Tussen de buien door en passend bij de school: met live muziek. “Vandaag is de dag dat jaren geleden de Berlijnse muur werd neergehaald”, vertelt directeur Rob Rosier van de Vuurvlinder. “Nu bouwen we hier juist wat moois op. We leggen een eerste steen voor een gebouw waar alle culturen welkom zijn. Daar hebben we meer dan 10 jaar aan gewerkt!”

De hele dag stond in het teken van ‘bouwen’, met bezoeken van bouwvakkers in de klas, zelf ontwerpen maken, taal- en rekenspelletjes in dit thema en de architecten die over hun vak en het nieuwe gebouw vertelden. Ook konden kinderen en ouders op lekkere traktaties rekenen. Na de officiële legging van de eerste steen, werd de ceremonie binnen nog eens overgedaan voor alle leerlingen die er op de bouwplaats niet bij konden zijn.