Afbeelding
Foto: Peter van Oosterhout

Stem op Kunst op de Tuin Mariahoeve

Algemeen

Bewoners, ondernemers en kunstenaars zonden vijftien inspirerende projecten in voor de Haagse Openbare ruimte Prijs 2022 – Stadmakerseditie. Daaruit kwamen vijf nominaties voort. De overige initiatieven maken nog kans op de Publieksprijs. Zo ook het bijzondere initiatief Kunst op de Tuin in Mariahoeve.

Iedereen kan via de website een top vijf samenstellen met favoriete projecten en een stem uitbrengen op het meest geliefde initiatief. Kunst op de Tuin is een project dat door een negen dagen durend evenement kunst zichtbaar maakt in de tuinen van volkstuinvereniging ‘Mariahoeve’. Iedereen kon komen genieten van wat er is: bloemen, dieren en nu dan ook kunst, muziek en lekker eten. Naast het kijken naar kunst is er een randprogrammaring bestaande uit lezingen, creatieve workshops en een performance act waaraan bezoekers kunnen meedoen.

Het initiatief was bedoeld om buurtbewoners meer te betrekken bij de tuintjes, om zo een gesloten lijkend gebied bewust open te stellen en buurtbewoners uit te nodigen. Het project bevordert de sociale cohesie in de wijk. Dus zeker uw stem waard.

De volgende editie van het evenement is op 24 en 25 juni en 1 en 2 juli 2023.