Afbeelding
Foto: PR

Buurbloemetje van start in Benoordenhout

Algemeen

Op donderdag 27 oktober is het Buurbloemetje van start gegaan in Benoordenhout. De lieve buren van de Pieter Meinersstraat waren ter plaatse voor de gezellige eerste bloemenuitreiking.

Het was gelijk een feest, vele buren gunden elkaar een bloemetje om elkaar te waarderen of te bedanken. De avond werd bekroond met nieuwe gangmakers: Welkom Yvonne, Rene en Marjolijn bij de Lief en Leedclub.

Het Buurbloemetje in Benoordenhout ging in volle vaart verder. Dinsdag 1 november was het feest in de Mankesstraat. Daar werd het Buurbloemetje met warmte ontvangen door de lieve buren in de straat waardoor er van de kou en harde wind bijna niks te merken was. Er werden veel boeketten aan elkaar gegeven in een gezellige sfeer met als resultaat twee nieuwe gangmakers: Marthe en Cees.

Buurbloemetje is een initiatief van Lief & Leed Den Haag. In Lief & Leed-straten zetten bewoners zich in voor burenhulp en geven op hun eigen manier aandacht aan buren die aandacht nodig hebben of verdienen.

Ook kunnen buren een Lief & Leed potje aanvragen, ter waarde van 75 euro, waarmee ze iets kunnen organiseren voor de straat om buren te stimuleren meer met elkaar in contact te komen. Bijvoorbeeld een kerstontbijt voor alle buren, een straat barbecue of een gezellige burendag.