Afbeelding
Foto: SvT

Trafohuisje opgeknapt bij herinrichting De Sillestraat

Algemeen

Aan De Sillestraat is sinds kort een nieuw kunstwerkje te bewonderen. Passanten moeten wel twee keer kijken om goed te begrijpen wat ze zien, het trafohuisje in de straat is namelijk door Jille van der Veen beschilderd met een trompe-l’oeil, een techniek uit de schilderkunst die het oog in de maling neemt.

Het vers beschilderde huisje maakt onderdeel uit van de herinrichting van De Sillestraat. In de straat moest nieuwe riolering aangelegd worden en dat was voor de Pleinwerkgroep, die actief is in Bezuidenhout, het teken om opnieuw na te denken over de toekomstige inrichting van het gebied.

Zo kwam het dat een van de twee doorgaande verkeerswegen vervangen werd door een gezellig pleintje met banken, een tafel en een boel groen. Op het pleintje staan aan weerszijden fietsnietjes en aan de randen zijn kleine boompjes en kleurrijke bloemen geplant. De doorgaande weg is zo veranderd in een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Het trafohuisje kon in deze herinrichting natuurlijk niet achterblijven. Samen met buurtbewoners toverde Jille van der Veen het gebouwtje om tot een waar kunstwerkje, waar voorbijgangers zeker twee keer naar zullen kijken!