Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Benoordenhoutseweg binnenkort gedeeltelijk afgesloten

Algemeen

De brug bij de Hart Nibbrigkade wordt binnenkort vervangen, hierdoor is de Benoordenhoutseweg gedeeltelijk afgesloten. Vanaf 27 oktober start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden.

Gedurende de periode van 31 oktober tot eind februari blijft één rijbaan de stad in en één rijbaan de stad uit beschikbaar. Een bacterie heeft de houten palen van de brug beschadigd, daarom is vervanging nodig. De werkzaamheden duren naar verwachting vier maanden.

‘‘Onveilige situaties willen we voorkomen”, zegt wethouder Anne Mulder. “Daarom is het belangrijk dat de brug bij de Hart Nibbrigkade wordt vervangen. Dit brengt de nodige overlast met zich mee, daarom heeft de gemeente meerdere acties genomen om mensen te infomeren. Zo zijn er bijvoorbeeld brieven verstuurd aan omwonenden en is een informatieavond georganiseerd. Verder zetten we tijdens de uitvoering van de werkzaamheden onder meer informatieborden neer om automobilisten vroegtijdig te informeren.’’

De Benoordenhoutseweg is een belangrijke weg tussen Wassenaar en Den Haag. Vandaar dat de weg in beide richtingen open blijft tijdens de werkzaamheden. De gemeente verwacht wel files en hinder. Het advies is daarom om een andere route te kiezen of om het openbaar vervoer of fiets te gebruiken.