Afbeelding
Foto: Dick Teske

Grote brand in Rijklof van Goensstraat

Algemeen

Zaterdagochtend, omstreeks 7.30 uur, werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Rijklof van Goensstraat. De brand bleek moeilijk te bestrijden en er werd opgeschaald naar ‘grote brand’.

De brand woedde op de bovenste etage van een portiekwoning. De onderliggende en naastgelegen woningen werden direct ontruimd.

Omdat de toegang tot de brandende woning moeilijk was, heeft de brandweer ingezet op brandbestrijding van buitenaf. Hiervoor zijn onder andere twee hoogwerkers ingezet. Ook werd er een specialistisch team van de brandweer ingezet. Dit team beschikt over aanvullende brandbestrijdingsmiddelen zoals de fognail. Dit is een grote, stalen bluspijp die je door het dak geprikt kan worden. Hierdoor kan de brandweer binnen blussen, zonder zelf het pand te betreden.

Rond 9.45 uur was de brand onder controle en werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met sloopwerkzaamheden en met nablussen. Ook is de dakkapel, die door de brand en de werkzaamheden van de brandweer instabiel was geworden, weggehaald.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De woning waar de brand woedde en de onderliggende woning zijn onbewoonbaar door brand- en waterschade. Stichting Salvage staat de eigenaren bij in het afhandelen van de schade. 

De oorzaak van de brand is mogelijk een hennepkwekerij op de bovenste etage van het pand. De politie is een onderzoek gestart.