Afbeelding
Foto: Politie Nederland

Twee jaar cel geëist na plunderen bankrekening

Algemeen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist tegen een bende die het voorzien had op woningen van ouderen en woonzorgcomplexen. De politie kreeg het viertal in het vizier na de diefstal van een pinpas uit de woning van een ouder echtpaar uit Bezuidenhout.

In oktober 2021 deed een 92-jarige man aangifte van diefstal. Zijn pinpas was uit zijn woning gestolen en daarmee was ruim 6.000 euro gepind in winkels en bij betaalautomaten.

De man herinnerde zich dat hij eind september bezoek had gehad van twee vrouwen. Die hadden gezegd van de thuiszorg te zijn, maar hij kende ze niet. Toen hij om papieren vroeg, waren ze vertrokken. Later ontdekte hij dat zijn portemonnee met pinpas en ook zijn huissleutels waren verdwenen.

De politie startte een onderzoek waarbij camerabeelden werden opgevraagd en bekeken. Daarop herkenden rechercheurs een 40-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij vermoedden dat de vrouw dit vaker deed en daarom werd een observatieteam ingezet. Dit observatieteam zag dat de 40-jarige Rotterdamse, samen met 25-jarige man en een 28-jarige vrouw, een toer door het land maakte en diverse woonzorgcentra binnenging. Hierbij werden de drie op heterdaad betrap. In Den Bosch besloot de politie het drietal aan te houden.

De drie worden daarnaast van diverse andere feiten verdacht. Een 30-jarige Schiedamse die ook op de camerabeelden te zien was, wordt verdacht van witwassen. In haar woning vond de politie een grote hoeveelheid spullen waarvan is vastgesteld dat een deel gestolen was.

Het OM eiste tegen de 40-jarige Rotterdamse 24 maanden cel, tegen de 25-jarige man 12 maanden cel, tegen de 28-jarige vrouw tweehonderd dagen cel (waarvan honderd voorwaardelijk) en tegen de 30-jarige vrouw honderd dagen cel (waarvan 59 voorwaardelijk) en een taakstraf van 120 uur. De uitspraak is over twee weken.