Afbeelding
Foto: Roel Groenhuijsen

Oppimp Atelier in Mariahoeve geopend

Algemeen

Afgelopen woensdag is het Oppimp Atelier door Debora Lootsma, stadsdeelkantoordirecteur Haagse Hout, geopend in ‘t Trefpunt aan het Zwedenburg 147.

Na een speech, rolde Lootsma de banier van het Oppimp Atelier uit. Van Carola van der Heijden, initiatiefnemer van het Oppimp Atelier, kreeg zij haar shirt terug, maar nu helemaal opgepimpt. Ook de directeur van Fonds1818, Sanne ten Bokkel Huinink en de adviseurs van Cultuurschakel kregen een opgepimpt kledingstuk cadeau.

In het Oppimp Atelier dat tijdelijk in het voormalige ’t Trefpunt van Middin is gehuisvest, kun je zes weken lang je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt. Het Oppimp Atelier is niet zo maar een tafel, maar het atelier is speciaal hiervoor gemaakt van recycled materialen door de architect Denis Oudendijk. In het atelier is er werk te bewonderen van de deelnemende  kunstenaars: Marianne Aulman, Laura Snijders, De Naaierij, Ilse Versluijs en Lula Valletta. In de wijk zijn verschillende etalages met hun werk te zien.

Wijkbewoners van jong tot oud kunnen aan een of meerdere workshops meedoen, zoals met folies werken of met verschillende druktechnieken of borduren/ naaien. Voor de inloopworkshops op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is reserveren niet nodig; voor de andere workshops op donderdag en vrijdag wel dat kan via e-mail: info@cultuurgebaar.nl. De toegang is gratis.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week