Afbeelding
Foto: PdH

Onvrede toekomstig eenrichtingsverkeer in Mariahoeve

Algemeen

Eind juni kregen bewoners van Mariahoeve rond de Onyxhorst, Amberhorst, Ametishorst en Kornalijnhorst een brief van de gemeente die ze niet in de koude kleren is gaan zitten.

Volgens de gemeente zou er in de vier straten sprake zijn van een onveilige verkeerssituatie, die aangepakt moet worden. Buurtbewoners voelen zich gepasseerd in de besluitvorming door de gemeente.

Voor de mensen woonachtig in het gebied kwamen de plannen als een complete verrassing. Daarbij kregen zij naar eigen zeggen onvoldoende tijd om bezwaar te maken of zich uit te spreken over het plan van de gemeente om onder andere de Onyxhorst eenrichtingsverkeer te maken ter verbetering van de verkeerscirculatie. Daarbij zouden ook 31 parkeerplekken komen te vervallen. 

Raadsleden Carlos Martinez van Andel en Jelle Meinesz van Hart voor Den Haag, hebben schriftelijke vragen ingediend bij het college naar aanleiding van de onvrede van bewoners. Zij willen onder andere van het college weten hoe de bewoners betrokken zijn bij de plannen, wat het probleem is met de huidige verkeerscirculatie, en hoe de te vervallen parkeerplekken zullen worden gecompenseerd.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week