Afbeelding
Foto: JvC

Naar hartenlust op avontuur in het Toverbosch

Algemeen

Verscholen in het Haagse Hout, tussen zwembad Overbosch en het politiebureau in, ligt het Toverbosch: een bijzondere speel- en ontmoetingsplaats, voor zowel kinderen als volwassenen.

Van 25 tot 30 juli werd het groen gelegen terrein omgetoverd tot de jaarlijkse ‘Bouwspeelplaats Zomereditie’, waar bijna een week lang naar hartenlust getimmerd en gebouwd kon worden.

Het thema van de zomereditie was dit jaar Sprookjesdorp, en elke dag stond dan ook in het teken van een nieuw magisch bouwavontuur. Naast de gelegenheid om elke ochtend te timmeren, werden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd. Zo werd er samen soep gemaakt, speelde Kindertheater Kaboem een prachtige voorstelling, was er een workshop speksteen slijpen en werden er sprookjesspelen georganiseerd, waar het kroost met veel plezier aan deelnam.

Door het jaar heen organiseert Toverbosch meerdere avontuurlijke en leerzame activiteiten met de natuur in het achterhoofd, zoals seizoensvieringen en een cursus Tekenen in de moestuin. De eerstvolgende vieringen zijn het Midherfstfeest op 25 september en het Luchtfeest op 23 oktober en tot slot de viering van Midwinter op 18 december. Iedereen is welkom.

Toverbosch is zowel een plek om in de buitenlucht te spelen, te ontspannen, als een plek waar kinderen en volwassenen gestimuleerd worden om hun talenten te ontwikkelen en samen te komen. Ook wordt er regelmatig een Bouwspeelplaats voor volwassenen georganiseerd, want eerlijk is eerlijk, wie wil dat nou niet? Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website.