Afbeelding
Foto: Dick Teske

Dertiende editie Parels van Bezuidenhout

Algemeen

Komende zaterdag 11 juni openen opnieuw tientallen creatieve bewoners van Bezuidenhout hun deuren voor wijkgenoten en andere belangstellenden. Tijdens de dertiende editie van het evenement ‘Parels van Bezuidenhout’ tonen zij hun bijzondere passie, hobby of talent.

In Bezuidenhout wonen veel kunstenaars en andere creatievelingen. Wat zij doen in hun ateliers, hobbykamers, tuinhuisjes en garages blijft vaak verborgen voor omwonenden. Alleen daarom al is het extra leuk om zaterdag een wandeling te maken langs enkele van deze locaties. Gluren bij de buren, maar dan met toestemming en aan de hand van een handige routekaart.

Dit jaar doen zeven nieuwe creatievelingen mee aan Parels van Bezuidenhout, zoals een beeldhouwer die bijzondere schoentjes van albast maakt. Bezoekers kunnen verder onder meer langs bij bloemschikster Anneke van Aalderen of naar Maarten Kieft die zijn driedimensionale stadskaarten toont. Het Phoenix Strijkkwartet speelt werken van Beethoven, Haydn, Mozart en Philip Glass in combinatie met gedichten van Gerrit Vennema. Hubertine Langemeijer toont in de Christus Triumfatorkerk haar foto’s en handgemaakte zeep. Op dezelfde locatie zijn ook uiltjes van steen en hout, gedecoreerde vogelhuisjes en koeienschilderijtjes van Barbara Gelcich te zien. In SOZA tonen verschillende statushouders en jonge Hagenaars hun werken. Evelien Noordanus geeft daar reiki behandelingen en Bojana Pajic verzorgt een mindfulness sessie en massages. Dj Sebastian Kuhz toont hoe hij via 3D-printtechniek geluid zicht- en tastbaar maakt. Sam Bankert van het Plantenasiel Bezuidenhout vertelt over zijn werkzaamheden. Mary Boon en Marleen Pieterse zijn te gast in de Bibliotheek aan de Theresiastraat met kinderverhalen van Oma Mies en Oma Leen. In totaal zijn er 34 Parels te bezoeken dit jaar.

De Pareldag start zaterdag om 10.15 uur met een kopje koffie en een stukje Haagse Kakker in het Wijk- en Dienstencentrum aan de Johannes Camphuijsstraat 25. Vervolgens zijn bijna alle Parels van 11.00 tot 16.30 uur te bezoeken. Voor sommige Parels gelden specifieke tijden. Dit staat dan duidelijk aangegeven in de programmaflyer en op de website. Alle Parels zijn te herkennen aan de vlaggen bij de locaties.