Afbeelding
Foto: PR

Stadmakersfestival strijkt neer in Haagse Hout

Algemeen

Op 13 mei aanstaande wordt het eerste Stadmakersfestival georganiseerd, een ontmoeting tussen stadmakers, ambtenaren en andere wijkbewoners. In Haagse Hout presenteren verschillende stadmakers zich bij het DNA-Loket op NS Station Mariahoeve en bij KunstPost LOOkatie364 aan Het Kleine Loo 364. Vanaf 09.00 uur staat de koffie klaar.

Vanaf DNA-Mariahoeve, te vinden in het voormalige kaartloket op NS Station Den Haag Mariahoeve aan het AEGON-plein, heeft kunstenares Anneloes Groot drie fietsroutes uitgezet om de waarden van de wijk zichtbaar te maken: de waarde van bomen, van kunst en van architectuur. Er is ook een doorlopende film te bekijken die in gaat op deze architectonische karakteristieken.

Bij LOOkatie364, op Het Kleine Loo 364, strijkt het mobiele vraag gestuurde Datalab van Gemeente Den Haag neer. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat de straat drie keer open moet voor telkens een andere leiding, kabel of pijp? Na een korte veldstudie ga je zelf aan de slag om Het Kleine Loo te herontwikkelen.

Op LOOkatie364 staat op de eerste etage het onderwerp ‘Dromen over Ruimte’ centraal. Verschillende initiatiefnemers uit de wijk hebben een kort filmpje gemaakt waarin ze hun droom over ruimte in de wijk toelichten. Na het gezamenlijk bekijken van deze film stappen we op de fiets om een paar van deze plekken te bezoeken waarbij we kort met de ‘dromer’ in gesprek gaan.

Meer weten en direct aanmelden voor zowel het ochtend- als het middagprogramma, klik hier.

Meest gelezen

Het Haagse Hout van deze week