Natuur & Groen belangrijkste thema bij stemproef

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Gerard van den IJssel)

Half maart is de gemeente een proef gestart met ‘Themastemmen’. Ook in Benoordenhout konden bewoners meedoen aan het themastemmen. De proef is inmiddels afgerond en de resultaten zijn beschikbaar voor de partijen die de komende tijd gaan spreken over een collegeakkoord voor de nieuwe raadsperiode. 

Direct na de verkiezingen voor de gemeenteraad kregen de bewoners van Benoordenhout een uitnodiging om mee te doen aan het experiment waarbij inwoners een keuze konden maken bij vijftien themavragen. Themastemmen is een experiment om, ook op andere manieren de voorkeuren en verwachtingen van inwoners te inventariseren en hen te betrekken bij het maken van de plannen voor de stad.

De thema’s waaraan de inwoners het grootste belang hechten zijn: Natuur & Groen en een Schone Wijk. Ook de onderwerpen Verkeersveiligheid, Woningen voor Starters en de Inrichting van een Veilige Wijk scoren hoog.

Ook de gehele proef werd als positief ervaren. 96% van de inwoners zou over vier jaar opnieuw meedoen als themastemmen in alle wijken van Den Haag wordt gehouden. En 78% geeft aan dat themastemmen een goede aanvulling is op stemmen op een kandidaat van een politieke partij (6% vindt dat niet, de rest is neutraal). 79% vond het eenvoudig om de vragen te beantwoorden (8% vindt dat niet, de rest is neutraal). 45% heeft er vertrouwen in dat de gemeenteraad iets gaat doen met de uitslag, terwijl 17% daar geen vertrouwen in heeft (de rest is neutraal).

Meer weten over de proef of alle resultaten bekijken? Dat kan via de website: themastemmen.denhaag.nl.